Бившият генерал Прабово Субианто (на снимката) е новият президент на 

...
Бившият генерал Прабово Субианто (на снимката) е новият президент на 
Коментари Харесай

Бивш генерал е новият президент на Индонезия

Бившият военачалник Прабово Субианто (на снимката) е новият президент на  Индонезия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всички калкулации, всички социологически организации, в това число и тези, които са на страната на другите претенденти, демонстрират, че двойката Прабово-Гибран печели на един тур ", съобщи той, визирайки своя претендент за вицепрезидент Гибран Ракабуминг Рака, най-големия наследник на досегашния президент Джоко Видодо.

" Въпреки че сме признателни, не би трябвало да сме арогантни, не би трябвало да сме прекомерно самоуверени, не би трябвало да сме в еуфория, би трябвало да останем смирени. Тази победа би трябвало да бъде победа за целия индонезийски народ ", сподели той.

Прабово, който заема поста министър на защитата, съобщи, че ще " управлява отбраната и защитата на целия народ на Индонезия, без значение от неговата етническа принадлежност, раса, вяра или обществен генезис ".

Според така наречен бързи преброявания, осъществени от няколко самостоятелни социологически организации, 72-годишният водач е получил към 57-59% от гласовете.

Неговите противници, някогашният губернатор на Джакарта Аниес Басуедан и губернаторът на Централна Ява Ганджар Праново, изостанаха доста със надлежно към 24-26% и 16-17%.

Бързите преброявания се основават на инцидентни извадки от бюлетини от изборни секции в цялата страна.

Прабово бе считан за явен любимец за правоприемник на известния президент Джоко Видодо, който не може да се кандидатира за трети мандат заради Конституцията на Индонезия.

Индонезийците се пребориха през вчерашния ден с дъжда и наводненията, с цел да гласоподават. Около 205 млн. жители на четвъртата по население страна в света имаха право да гласоподават в над 820 000 изборни секции в цялата страна.

36-годишният Гибран е известен измежду гласоподавателите. Критиците обаче упрекват Видодо, че желае да построи политическа династия.

Прабово дава обещание да ускори защитата и сигурността на страната, да съживи стопанската система и да отбрани суверенитета ѝ. Той е изключително известен измежду младите гласоподаватели с помощта на умела акция в обществените медии.

Прабово, който оглавява партията " Движение за велика Индонезия ", обаче има и критици. Той е упрекван в нарушение на човешките права, в това число по отношение на отвличанията и изгубванията на продемократични деятели в последните дни на режима на Сухарто през 1998 година Бившият военачалник отхвърля тези обвинявания.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР